تاريخ : 15 / 4 / 1395برچسب:, | 12:33 | نویسنده : میثم

پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:

امام‌جمعه موقت تبریز گفت: مؤمنین و مسلمانان حقیقی، ماه رمضان را قدر دانسته و مدام درصدد حرکت به‌سوی معنویات و معرفت یابی نسبت به خدای خویش‌اند و درنهایت یک ماه بندگی خدا را در عید فطر جشن می‌گیرند.

آیت‌الله سید محمدتقی آل هاشم در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، در تشریح واژه عید، بابیان اینکه عيد در لغت از ماده عود به معني بازگشت است، گفت: در اعياد اسلامي به مناسبت این‌که در پرتو اطاعت يک ماه مبارک رمضان و يا انجام فريضه حج، صفا و پاکي فطري نخستين به روح و جان بازمی‌گردد و آلودگي‌ها که برخلاف فطرت است، از ميان مي‌رود، عيد گفته‌شده است.

وی افزود: مؤمنین و مسلمانان حقیقی، ماه رمضان را قدر دانسته و مدام درصدد حرکت به‌سوی معنویات و معرفت یابی نسبت به خدای خویش‌اند، ازاین‌رو به خاطر بندگی و اطاعت آنان در این ماه مبارک همه روزهای رمضان برای آنان یک عید بوده و درنهایت یک ماه بندگی خدا را در عید فطر جشن می‌گیرند.

امام‌جمعه موقت تبریز با تأکید بر پرداخت زکات فطر، آن را ازجمله فرایض در زمان اثبات عید فطر دانست و افزود: همان‌طور که تمام بودن نماز به صلوات فرستادن بر پيامبر گرامی اسلام(ص) و اهل‌بیت ایشان است و بدون صلوات نماز ناتمام است، تمام بودن روزه نيز به پرداخت زكات فطره در عید فطر است.

وی اضافه کرد: حضرت امام صادق (ع) در خصوص کامل شدن روزه با پرداخت زکات، می‌فرمایند؛ از جمله كارهايى كه موجب كامل شدن روزه است، پرداخت زكات فطره است، همچنان كه صلوات بر پيامبر (ص) سبب كامل شدن نماز مى‏‌شود، اگر كسى روزه بدارد ولى زكات فطره را از روى عمد پرداخت نكند، در واقع روزه نداشته است و روزه‏اش مقبول نيست.

آیت‌الله آل هاشم بابیان این‌که در روايات اسلامي براي اعياد به‌ویژه اعياد مذهبي ازجمله عيد فطر، آداب‌ و رسوم خاصي توصیه‌ شده است، گفت: در حديثي از معصوم(ع) آمده است «زينوا أعيادکم بالتکبير/عيدهاي خودتان را با تکبير زينت‏ بخشيد.» در عید فطر انسان مؤمن که یک ماه روزه‌داری کرده است به فطرت پاک و طهارت نفس دست پیدا می‌کند.

وی بابیان اینکه یکی از مواردی که باید پس از پایان ماه رمضان موردتوجه قرار گیرد دستگیری و حمایت همه‌جانبه از نیازمندان و مستضعفان است، کمک به فقرا برکات مادی و معنوی فراوانی را در جامعه به همراه دارد، افزود: مؤمنان باید آنچه را در این ماه به دست آورده‌اند را باید حفظ و صیانت کند.

امام‌جمعه موقت تبریز افزود: اجازه ندهیم قلب ما در تصرف شیطان قرارگرفته و شیطان بر ما سلطه داشته باشد، باید زمینه‌های نفوذ شیطان در وجود خود را از بین برد، یکی از برکات ماه رمضان مقابله با شیطان و نفس بود که باید در ماه‌های دیگر سال نیز تداوم داشته باشد و مهم تلقی شود.

وی از عيد مبارک و خجسته فطر به‌عنوان مظهر وحدت و يکپارچگي مسلمانان و موحدان عالم یادکرد و بیان داشت: عيد سعيد فطر عيد آمادگي و سرزندگي مسلمانان و تبعیت آنان از ولی‌الله الاعظم(عج) است، برپايي نماز عيد سعيد فطر بزرگ‌ترین نمايش وحدت و عظمت مسلمانان جهان است.

 

 



تاريخ : 13 / 4 / 1395برچسب:, | 20:57 | نویسنده : میثم

پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:

حضورآیت الله آل هاشم درمراسم بک یا الله هیات سینه زنان عجم محله خیابان تبریز

 



پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:

آیت الله هاشم با اشاره به اینکه فرهنگ اساس حرکت همه جوامع بشری است، گفت: ولنگاری فرهنگی به معنای بی برنامگی و عدم اعتنا و اهتمام به اهمیت فرهنگ است و پذیرش فرهنگ بیگانه نتیجه خودباختگی فرهنگی است.
 

آیت‌الله سید محمدتقی آل هاشم، امام‌جمعه موقت تبریز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، با اشاره به اهتمام رهبر معظم انقلاب به مقوله فرهنگ و تبیین شبیخون و تهاجم فرهنگی، اظهار داشت: ایشان در دیدارهای اخیر خود مقوله فرهنگ را یکی از مسائل مهم کشور دانست و از ولنگاری در دستگاه‌های فرهنگی انتقاد کرد.

وی با بیان اینکه در اهمیت فرهنگ همین بس که فرهنگ بستر همه امور به‌ویژه مسائل اجتماعی، سیاسی و اقتصادی است، خاطرنشان کرد: در بحث فرهنگ این سؤال وجود دارد که چرا پس از 37 سال بعد از انقلاب آن‌هم انقلابی از جنس فرهنگ، به‌ جایی می‌رسیم که رهبر انقلاب تصریح می‌کنند؛ در مسائل فرهنگی نوعی ولنگاری و بی‌توجهی وجود دارد.

آیت‌الله آل هاشم با اشاره به اینکه بی‌تفاوتی به مسائل فرهنگی و نادیده گرفتن اهمیت آن‌ها را ایجادکننده چالش در مسائل مختلف کشور همچون اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی است، گفت: مسؤولان نظام اسلامی در دولت و مجلس شورای اسلامی و سایر نهادها مباحث فرهنگی را به‌صورت ویژه پیگیری و عملیاتی کنند.

وی با اشاره به عملکرد بعضی دولت‌ها در مسائل فرهنگی، افزود: عملکرد برخی دولت‌ها در عرصه فرهنگ به‌گونه‌ای بوده است که در هر دوره سبب شده حوزویان به‌جای تبیین حجیت فرهنگ اسلام بیشتر به پاسخ شبهات ایجادشده بپردازند و وقت برنامه‌ریزی مداوم و پیوسته فرهنگی را از دست بدهند.

امام‌جمعه موقت تبریز با اشاره به اینکه دست کشیدن از فرهنگ خودی و پذیرش و عمل به فرهنگ بیگانه نوعی خودباختگی فرهنگی است، تصریح کرد: ولنگاری فرهنگی و بی‌تفاوتی نسبت به مسائل فرهنگی که ضرر و زیان برای نظام اسلامی چه‌بسا بیشتر از خودباختگی و شبیخون فرهنگی است.

وی با بیان اینکه ولنگاری فرهنگی بی‌تفاوتی به مقوله فرهنگ است، اذعان داشت: اساس فرهنگ حرکت همه جوامع بشری است، رعایت، اهتمام، عدم سهل‌انگاری اصول و ضوابط فرهنگ و برنامه‌ریزی بر اساس آن برای هدایت جامعه در مسیر صحیح و رسیدن به اهداف متعالی ضروری است.

آیت‌الله آل هاشم تصریح کرد: مقام معظم رهبری نسخه کامل فرهنگ اسلامی را در عنوان «سبک زندگی اسلامی» مطرح کردند که حوزه و دانشگاه باید مداوم و متمرکز روی آن فکر و کار کنند؛ اما پس از چند سال که از طرح آن گذشته است، می‌بینیم متولیان در برخی مواقع بیش از آن‌که همراه جریان فرهنگی کشور باشند، علیه آن بوده‌اند.

وی بابیان اینکه ولنگاری فرهنگی در ارتباط با شبیخون و هجمه فرهنگی دشمن است، خاطرنشان کرد: در ولنگاری عدم اعتنا و اهتمام به اهمیت فرهنگ و برخورد ناصحیح با مقوله فرهنگ است و تهاجم فرهنگی جنگ نرم اهمیت توجه به فرهنگ را دوچندان می‌کند، ازاین‌رو حرکت در مسیر ÷مصورِ امام خامنه‌ای پیشبرد اهداف فرهنگی است.

امام جمعه موقت تبریز با تأکید بر حمایت و پشتیبانی از هنرمندان تراز انقلابی کشور، تجلیل از هنرمندان غیر ارزشی انتقاد کرد و افزود: هنرمندان تراز انقلابی باید مورد جمایت و تجلیل باشد، عدم حمایت از این قشر از هنرمندان نشان از نوعی ولنگاری در دستگاه های فرهنگی در حوزه سینما داد.

 



تاريخ : 2 / 4 / 1395برچسب:, | 23:29 | نویسنده : میثم

حضورآیت الله آل هاشم(امام جمعه موقت تبریز)درمسجدصاحب الامر،هیات انصارالحسین(ع)تبریز



تاريخ : 4 / 3 / 1395برچسب:, | 3:58 | نویسنده : میثم
تاريخ : 2 / 3 / 1395برچسب:, | 12:47 | نویسنده : میثم

پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:

آیت الله آل هاشم گفت:  ولایت فقیه زمینه‌ساز ظهور منجی است و اگر ولایت فقیه در جامعه عینیت پیدا کند و موفق شود، قطعاً زمینه ظهور نیز در جامعه فراهم خواهد شد.

آیت الله سید محمدتقی آل هاشم، امام جمعه موقت تبریز، در گفت‌وگو با خبرگزاری رسا در تبریز، با تبریک عید نیمه شعبان، گفت: ولایت فقیه زمینه‌ساز ظهور منجی است و اگر ولایت فقیه در جامعه عینیت پیدا کند و موفق شود، قطعاً زمینه ظهور نیز در جامعه فراهم خواهد شد.

وی با بیان اینکه ولایت فقیه و مهدویت از هم جدا نیستند، ابراز داشت: کسی که به مهدویت به معنای واقعی کلمه معتقد است، خواه ناخواه به ولایت فقیه نیز معتقد است زیرا این دو از همه جدا نیستند و زمانی ظهور منجی محقق می‌شود که زمینه فراهم شود و کسی که این زمینه را فراهم می‌کند، ولی فقیه با همراهی مردم است.

امام جمعه موقت تبریز عنوان کرد: روشن است در زمان غیبت و قبل از اینکه امام زمان(عج) ظهور کند مردم شیعه بلکه همه مسلمانان به یک مرجع و ملجأ عادل، مورد اطمینان، اسلام‌شناس و آگاه به زمان نیاز دارند و چه کسی به جز ولی فقیه می‌تواند یک فقیه جامع‌الشرایط، آگاه به زمان و مدیر و مدبر باشد و قطعاً چنین ولی فقیهی می‌تواند زمینه‌ساز ظهور و مرجعی برای مراجعات شیعیان در عصر غیبت باشد
وی ادامه داد: به‌همین دلیل است که حضرت علی(ع) نیز در نهج‌البلاغه فرمودند محق‌ترین و سزاوارترین فرد برای تصدی ولایت آن است که از همه توانمندتر و نسبت به احکام الهی آگاه‌تر باشد و آن همان ولایت فقیه است.

آیت الله آل هاشم در ادامه سخنان خود به مباحث مهدویت اشاره کرد و گفت: یکی از مبانی مهم تشیع بلکه اسلام جریان مهدویت است؛ به این معنا که در آخرالزمان بعد از آنکه در همه جهان ظلم و ستم و ناامنی فراگیر می‌شود یکی از فرزندان فاطمه زهرا(س) ظهور می‌کند و عالم را پر از عدل و داد می‌کند
وی با تأکید بر اینکه اعتقاد به مهدویت اختصاص به شیعه ندارد، گفت: تمام فرق مسلمانان و اهل تشیع و تسنن به مهدویت اعتقاد دارند حتی در مجامع روایی اهل سنت نیز روایات فراوانی در مورد مهدویت وجود دارد.

امام جمعه موقت تبریز ابراز داشت: مورد اختلاف مهدویت در مذاهب مختلف، راجع به مصداق است؛ شیعیان مصداق را معین می‌دانند که همان حضرت مهدی(عج) و فرزند امام حسن عسکری(ع) است و عده‌ای می‌گویند هنوز متولد نشده است و بعداً متولد می‌شود و برخی دیگر می‌گویند متولد شده و همان فرزند امام حسن عسکری(ع) است از جمله شیخ روزبهان که از علمای اهل سنت است و اعتقاد دارد حضرت مهدی(عج) به دنیا آمده و فرزند امام حسن عسکری(ع) است و فعلاً از دیده پنهان و در حالت غیبت به سر می‌برد.

وی با بیان اینکه آن چیزی که در قضیه مهدویت مهم است، کیفیت و ماهیت انتظار است، گفت: اینکه پیامبر(ص) می‌فرماید: اَفْضَلُ الْعِبادَةِ اِنْتِظارُ الْفَرَجِ؛ افضل‌ترین عبادت انتظار فرج است، به این معناست که ما به معنای واقعی کلمه منتظر باشیم و کسی منتظر است که زمینه را برای ظهور فراهم کرده و با کژی‌ها و انحرافات مبارزه کند.

این استاد سطح عالی حوزه علمیه اضافه کرد:‌ برخی گمان می‌کنند هرچه قدر زمینه برای گناه بیشتر شود زمینه ظهور منجی فراهم می‌شود در صورتی که این تفکر اشتباه است و باید درصدی زمینه ظهور فراهم شود.

 

 



تاريخ : 21 / 2 / 1395برچسب:, | 16:44 | نویسنده : میثم

پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:

امام جمعه موقت تبریز گفت: پاسداران با تأسی از حضرت سیدالشهدا(ع) برای دفاع از اسلام و انقلاب لحظه‌ای تردید به خود راه نمی دهند و در این مسیر الهی از جان و مال خود و راحتی دست کشیده اند.
 

آیت الله سید محمد تقی، آل هاشم، امام جمعه موقت تبریز در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، با تبریک فرا رسیدن سوم شعبان، سالروز میلاد حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و روز پاسدار، اظهار داشت: سالروز میلاد سومین امام شیعیان با نام روز پاسدار نامگذاری شده است.

وی این نامگذاری را به حق و دارای مفهوم دانست و خاطرنشان کرد: پاسداران با تأسی از حضرت سیدالشهدا(ع) برای دفاع از اسلام و انقلاب لحظه‌ای تردید به خود راه نمی دهند و در این مسیر الهی از جان و مال خود و راحتی دست کشیده اند.

امام جمعه موقت تبریز بزرگ پاسدار جهان اسلام خواند و گفت: آن حضرت همه داشته‌های خود را در راه خدا و برای خدا فدا و از ارزش‌های اسلامی پاسداری کرد و این معنای اصلی پاسداری است، فرهنگی که پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران و با تأسیس سپاه پاسداران لرزه بر اندام دشمنان انداخته است.

وی با اشاره به دشمنی‌های غرب و رژیم صهیونیستی با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران گفت: سپاه مایه عزت و آبروی نظام اسلامی است، پاسداران انقلاب اسلامی در دوران دفاع مقدس از جان خود مایه گذاشته و از ارزش‌های انقلاب اسلامی و ایران اسلامی حراست کردند.

آیت الله آل هاشم با بیان این‌که پاسداران مفتخر به پیروی از سالار شهیدان هستند، تصریح کرد: سپاه هم در دوران هشت سال دفاع مقدس و هم بعد از جنگ تحمیلی به پاسداری از حریم انقلاب و اسلام مشغول هستند، بر اساس قانون اساسی؛ سپاه پاسداران حافظ انقلاب اسلامی بوده و این مأموریت منحصر در زمان و مکان خاص نیست.

وی همچنین با تبریک ولادت حضرت ابوالفضل العباس(ع) و روز جانباز، اظهار داشت: حضرت عباس(ع) درس ایثار و فداکاری به رهبر و اسلام را باید از مقام شامخ حضرت ابوالفضل عباس(ع) آموخت، امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه هستیم.

امام جمعه موقت تبریز با تأکید بر این‌که دشمنان اسلام و مکتب مادی‌گرای غرب عاجز از درک مفهوم ایثار و شهادت در مکتب تشیع است، تصریح کرد: امروز همسران جانبازان دوران دفاع مقدس با پیروزی از مکتب حضرت زینب(س) پرستار شریک زندگی خود هستند چرا که می دانند؛ اجر جانبازان کمتر از شهدا نیست.

 

 



پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:

آیت الله آل هاشم گفت: پاسداری از جایگاه ولایت فقیه و حراست از حرم اهل بیت(ع) بسیار با ارزش است.
 

به گزارش آناج، عصر امروز آیت الله سیدمحمد تقی آل هاشم در خطبه‌های نماز جمعه تبریز با تبریک عید مبعث، اظهار داشت: در آیه چهارم قرآن مجید، آیه 164 آل عمران، 151 بقره و سوره عمران به مبعوث شدن پیامبر اکرم (ص)اشاره شده است.

وی ادامه داد: حضرت محمد(ص) قبل از بعثت چندین سال تزکیه نفس می‌کردند، ایشان از بدو تولد پیامبر بودند و در تاریخی معین ماموریت یافتند به رسالت اقدام کنند.

امام جمعه موقت تبریز با اشاره به سازمان هلال احمر از زحمات پرسنل آن تشکر کرد و در ادامه بیان داشت: باید از اسناد مملکت مراقبت کنیم و از کتب قدیمی و تاریخی حراست لازم را به عمل بیاوریم چراکه این اسناد و کتاب‌ها گویای هویت ایران هستند.

وی تصریح کرد: اسناد ملی ارزش سرزمین ماست و باید به این مسئله اهمیت دهیم؛ هرکسی در خانه خود اسناد و کتب تایخی دارد بهتر است آنها را به سازمان اسناد ارائه دهد تا از پوسیدگی و نابودی آنا جلوگیری گردد.

آیت الله آل هاشم با بیان اینکه پاسداری از آرمان‌های نظام وظیفه هر انسان انقلابی است، توضیح داد: خوشا به حال کسانی که خود را پاسدار امام حسین(ع)، رهبری، نظام و انقلاب قرار داده‌اند، دفاع از جایگاه ولایت فقیه از ارزش بسیار والایی برخوردار است.

وی اضافه کرد: ما باید قدر جانبازان این خطه را بدانیم، یادگاران دفاع مقدس به سختی روزگار خود را سپری می‌کنند و خانواده‌های آنان در نگهداری از جانبازان جهاد می‌نمایند.

اخبار مرتبط با موضوع:

خبرگزاری فارس : پاسداران شجاعت را از مکتب حسینی آموختند/ اجر جانبازان قطعاً از شهدا کمتر نیست

خبرگزاری مهر :     پاسداری از آرمان‌های نظام وظیفه همگان است/ ضرورت حفظ اسناد ملی

خبرگزاری جمهوری اسلامی: تجلیل از مقام جانباز پاسداشت ارزش هاست

خبرگزاری دانشجویان ایران : پاسداران، پشتیبان ولایت‌فقیه هستند

آفتاب :       تجليل از مقام جانباز، پاسداشت ارزشهاست

 خبرگزاری دفاع مقدس : خوشا به حال آنان که پاسدار اهل بیت(ع) و رهبر انقلاب هستند



پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:

مراسم تشییع پیکر شهید صادق عدالت اکبری، از شهدای مدافع حرم در تبریز

 



پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:

امام جمعه موقت تبریز با بیان این‌که اقتصاد مقاومتی زمینه ساز توسعه پایدار کشور است، گفت: با پرهیز از شعارزدگی برای تحقق اقتصاد مقاومتی تلاش های لازم باید میان مردم و مسؤولان صورت گیرد.

 

آیت الله سید محمدتقی آل هاشم، امام جمعه موقت تبریز، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، با بیان این‌که ضروری است در برابر تهدیدات خارجی، اقتصاد کشور مقاوم و قدرتمند باشد، اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی و مؤلفه های آن می تواند این مهم را محقق کنند.


وی با اشاره به نامگذاری امسال به نام «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل»، ابراز داشت: تحقق اقتصاد مقاومتی در گرو همدلی و همزبانی مسؤولان و ملت است، مسؤولان با اعتماد به مردم و جلب اعتماد ملت بزرگ ایران در تحقق مسأله مهم اقتصاد مقاومتی تسریع بخشند.
امام جمعه موقت تبریز مردم و حضور آن ها در عرصه اقتصادی را یکی دیگر از مؤلفه های اقتصاد مقاومتی دانست و اذعان داشت: مسؤولان باید به این باور دست پیدا کنند که اقتصاد مقاومتی تنها با حضور مردم در عرصه تولید و مصرف تولیدات داخلی تحقق خواهد یافت.
وی با اشاره به تجربه حضور ملت ایران در عرصه های مختلف انقلاب و کشور اسلامی ایران، خاطرنشان کرد: در هر جایی که مردم شریف ایران حضور پر شور و با انگیزه ای داشتند شاهد رشد، ترقی و انجام هر چه بهتر امور و کارها بوده ایم.
آیت الله آل هاشم اقتصاد نفتی را از آسیب های بزرگ اقتصاد کشور دانست و وابستگی به آن را سبب آسیب پذیری کشور در برابر تهدیدات خواند و افزود: اقتصاد مقاومتی بستر اصلی برنامه ریزی های آینده کشور در حوزه اقتصاد است.
وی اقتصاد مقاومتی را سیاست توسعه پایدار کشور دانست و ابراز داشت: مشکلات اقتصادی کشور، اشتغال و ازدواج جوانان با جدی گرفتن اقتصاد مقاومتی رفع خواهد شد، نظام اقتصادی کشور باید بر پایه مؤلفه های اقتصاد مقاومتی شکل گیرد و در برابر تهدیدات قدرتمند باشد.
امام جمعه موقت تبریز با تأکید بر این‌که اقتصاد مقاومتی با شعار محقق نمی شود، گفت: سیاست های اقتصاد مقاومتی راهکار اصلی مقابله با بحران‌های اقتصادی در جامعه است، چندین سال است که رهبر معظم انقلاب هر سال را با نامی مزین می فرمایند و امسال را نیز سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» نامگذاری کردند تا اقتصاد مقاومتی در عمل تحقق یابد.

وی ادامه داد: نامگذاری امسال پیامی برای همه افرادی است که دلسوز نظام بوده و به دنبال رفع مشکلات اقتصادی کشور هستند؛ مسؤولان باید در حوزه اقتصاد مقاومتی، به صورت عملی وارد شوند و اقدام صحیح و مناسب داشته باشند و تنها نباید به عملکردهای ستادی اکتفا کنند.