تاريخ : 31 / 3 / 1394برچسب:, | 10:33 | نویسنده : میثم

مرید حضرت آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:

حوزه/ مسئولین، متولیان و مراکز فرهنگی و تربیتی فکری به حال نیروی عظیم جوان جامعه کنند و مبادا دشمن آنان را شکار کرده و از معنویت و تقوا دور نماید، چرا که آینده کشور بر عهده نسل جوان امروز خواهد بود.

آیت الله آل هاشم، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در تبریز، با بیان اینکه رمضان ماه خود سازی و تقرب به پروردگار متعال است، گفت: شتاب و جهش معنوی که در ماه مبارک رمضان وجود دارد در سایر ماه ها وجود ندارد. نباید از این ویژگی غافل شد.

وی افزود: انسان همواره باید در جهت کسب معرفت و حرکت به سمت معنویت و تقرب به خدا باشد، مگر قرار است چقدر در این دنیای فانی عمر کنیم؟! از فرصت اندک عمر باید نهایت استفاده را ببریم، چرا که در قیامت مورد سئوال قرار خواهیم گرفت و باید پاسخ قانع کننده ای در دست داشته باشیم.

امام جمعه موقت تبریز بیان کرد: لذتی که در اطاعت خداوند متعال و ترک معصیت است در هیچ یک از محرمات و لذات مادی و غیر شرعی دنیوی نیست. فقط کافی است طعم و لذت عبادت و بندگی خدا را بچشیم، که آن وقت دیگر مجذوب خواهیم شد.

وی با بیان اینکه برخی از جوانان عزیز، متاسفانه عمر اندک خود را صرف کارهای بیهوده می کنند، افزود: برخی از جوانان و نوجوانان عزیز ما وقت پرارزش خود را صرف بازی های کامپیوتری می کنند و زمان زیادی صرف گشت و گذار در شبکه های مجازی و اینترنتی می کنند و اطلاعاتی که به دست می آورند بسیار ناچیز و سطحی بوده و این یک هشدار بزرگ است.

آیت الله آل هاشم تاکید کرد: مسئولین، متولیان و مراکز فرهنگی و تربیتی  از خواب غفلت بیدار شوند و فکری به حال نیروی عظیم جوان جامعه کنند. مبادا دشمن آنان را شکار کرده و از معنویت و تقوا دور نماید، چرا که آینده کشور و سازندگی آن بر عهده نسل جوان امروز خواهد بود و اگر فکری اساسی نشود، کشور و جامعه دچار مضرات غیر قابل جبران خواهد شد.

استاد حوزه علمیه تبریز تصریح کرد: اسلام نیازمند تربیت سربازانی قوی و توانمند در عرصه های مختلف علمی و فناوری است و مسئولین باید به این مسئله مهم توجه داشته باشند.

آیت الله آل هاشم افزود: حوزه های علمیه ارتباط خود را با قشر جوان و نوجوان افزایش دهند و در صدد تعمیق معرفت علمی و معنوی آنان باشند. با نرمی به سخنان و مطالب آنان گوش فرا دهند، سئوالات و شبهات آنان را بشنوند و با نرمی و به زبان آنان، دلسوزانه و مشفقانه در صدد پاسخگویی به سئوالات آنان باشند.

وی در خاتمه بیان کرد: علماء، روحانیون و طلاب سعی نمایند پاسخی که به سئوالات جوانان و نوجوانان عزیز می دهند، مستدل، جامع، کامل و قانع کننده باشد. باید توجه کرد که دشمن همواره در جهت گمراه کردن نیروی جوان جامعه است و علماء و روحانیون که مرز داران اعتقادی جامعه هستند، باید با تهاجمات گسترده غرب مقابله و مبارزه کنند.

 

 



مرید حضرت آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:

حوزه/ برخی در صدد تضعیف جایگاه ولایت فقیه هستند، آن ها در واقع دشمن دین، اسلام ناب و شریعت نبوی هستند، نه ولایت فقیه.

آیت الله آل هاشم در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در تبریز، با بیان این که مسئله ولایت فقیه مسئله جدیدی نیست، گفت: ولایت فقیه از همان صدر اسلام تا کنون مسئله ای بوده که مورد تاکید و سفارش ویژه حضرت رسول اکرم(ص) و ائمه معصومین(ع) قرار گرفته و مُهر تایید عقل و شرع بر آن زده شده است.

وی افزود: مسئله ولایت فقیه، فقط مربوط به دوران غیبت حضرت بقیه الله الاعظم(عج) نمی شود و در همان زمان معصومین(ع) نیز نمایندگانی از امامان معصوم(ع) در شهر های مختلف وجود داشتند و انجام وظیفه می کردند.

*ادعایی غلط

امام جمعه موقت تبریز ادامه داد: برخی در صدد القاء این مطلب هستند که ولایت فقیه را حضرت امام خمینی(ره) به وجود آوردند و در اسلام چنین چیزی وجود ندارد، در صورتی که اگر نگاهی حتی اجمالی به تاریخ اسلام بیاندازیم پی به غلط بودن این ادعا خواهیم برد.

وی با بیان این مطلب که هدف اصلى ولایت فقیه، اقامه و احیاء دین در جامعه است، گفت: ولایت فقیه کشور را از بلاها و فتن دور می سازد و کشور را از انحرافات و کج روی ها مصون نگه می دارد و اگر نباشد معلوم نیست سرنوشت کشور چگونه رقم خواهد خورد.

*دشمنی با دین خدا و شریعت

آیت الله آل هاشم تصریح کرد: برخی در صدد تضعیف جایگاه ولایت فقیه هستند و باید واضح بگویم که آن ها در واقع دشمن دین و اسلام ناب هستند، نه ولایت فقیه، چرا که ولایت فقیه می خواهد همه قوانین اسلامی در جامعه احیاء و جاری شود و کسی که با ولایت فقیه دشمنی بورزد، در واقع به مصاف نبرد با دین خدا و شریعت نبوی رفته است.

وی اذعان کرد: دشمنی با ولایت فقیه عاقبت به شری را به دنبال دارد و علاوه از اینکه در همین دنیای فانی ذلیل و رسوا خواهد شد، در قیامت نیز مورد خشم و غضب ویژه الهی قرار خواهد گرفت.

*به فکر مشکلات مردم باشید

استاد حوزه تبریز افزود: امروزه برخی ها به جای اینکه به فکر مردم و معیشت آنان، حل مشکلات بیکاری، اقتصادی و... جامعه باشند، صرفا شعار می دهند و افکار عمومی را گمراه می کنند، اما درد کشور شعار دادن نیست، بلکه عمل به فرامین ولی فقیه در حوزه های مختلف سیاسی، اقتصادی و ... است.

وی تصریح کرد: عده ای تمام مشکلات جامعه را به مذاکرات گره می زنند و بعد از اینکه محاسباتشان غلط از آب درآمد و دیدند که نمی شود به شیطان بزرگ اعتماد کرد، ولایت فقیه را عامل مشکلات جامعه معرفی خواهند کرد.

*اگر ولایت فقیه ضربه ای ببیند، اسلام ضربه خورده است

آیت الله آل هاشم در خاتمه تاکید کرد: علماء و روحانیون باید در جامعه روشنگری کرده و بصیرت افزایی نمایند و مردم را با حقیقت ولایت فقیه آشنا نمایند و این یک ضرورت است، چرا که اگر ولایت فقیه ضربه ای ببیند، اسلام ضربه خورده است.

امام جمعه موقت تبریز در پایان تاکید کرد: هرکسی که بخواهد به ولایت فقیه ضربه ای بزند، باید توجه داشته باشد که به اسلام ضربه می زند و قلب تپنده اسلام را مورد هدف قرار داده است.

 

 



پایگاه اطلاع رسانی آیت الله سید محمد تقی آل هاشم:

خبرگزاری شبستان: امام جمعه موقت تبریز گفت: غبارروبی مساجد، یکی از آئین های شایسته تکریم مساجد در فرهنگ دینی و اخلاقی اسلام و بهانه خوبی برای رهایی از آلودگی های باطنی و گناهان است.

 

آیت الله سیدمحمدتقی آل هاشم، امام جمعه موقت تبریز، در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، با اشاره به اینکه ماه مبارک رمضان، زمان حضور فعال تر در مسجد است، ابراز داشت: انقلاب اسلامی ایران در سنگر مقدس مسجد شکل گرفت و ریشه آن در مساجد قوت پیدا کرد، برهمین اساس باید در آستانه ماه مبارک رمضان، حرمت، منزلت و قداست والای مسجد را شناخته و هرچه بیشتر در پاکیزگی، نظافت و آباد کردن آن بکوشیم.

وی با بیان اینکه خداوند به بزرگداشت مسجد فرمان داده است، عنوان کرد: احترام و بزرگداشت مسجد، تعظیم شعائر الهی و تلاش در راه عمران، آبادانی و پاکیزگی آن، نشانه ایمان به خداست.

امام جمعه موقت تبریز ادامه داد: آبادانی مسجد تنها به معنای ساختن و تعمیر بنای آن نیست، بلکه حضور در مسجد و پررونق نگاه داشتن و سعی در پاکیزگی و نظافت آن به عنوان خانه خداوند و مکانی برای راز و نیاز بنده با مولای خود، از مصادیق روشن آباد کردن مسجد است.

آیت الله آل هاشم مسجد را مهمانسرای خدا دانست و گفت: خداوند، بندگان خود را به خانه خود دعوت کرده تا با بهترین هدایا از آنان پذیرایی کند، این مکان نورانی، مردمی ترین پایگاه بندگان صالح خداست که در طول قرن ها، به عنوان مدرسه تزکیه، محل تعلیم و عرصه رشد انسان ها بوده است

وی با تاکید بر اینکه مسجد به پاکیزگی، نظافت و غبارروبی از هر مکانی شایسته تر است، تصریح کرد: کسی که کم ترین کمکی به نظافت این خانه های نورانی خدا بر روی زمین کند، قطعا مورد توجه و عنایت خداوند و مشمول رحمت و مغفرت صاحب خانه قرار خواهد گرفت.

امام جمعه موقت تبریز با اشاره به اینکه حال که در آستانه ورود به ماه مبارک رمضان، ماه میهمانی خداوند هستیم، چه زیباست در غبارروبی و نظافت خانه خدا همت کنیم، ادامه داد: کسی که به پاکیزه ساختن خانه خدا مبادرت می ورزد، نزد صاحب خانه، اجر و پاداشی خاص دارد که در برخی از احادیث نیز بر ضرورت و اهمیت پاکیزه ساختن مساجد تاکید شده است.

دستورات دینی برای ورود به مسجد

آیت الله آل هاشم مسجد را خانه امن خدا، پایگاه مردمی و مدرسه انسان سازی دانست و گفت: میزبان این خانه، خداست و شایسته است که فضای مقدس مسجد، از هر آلودگی مادی و معنوی پاکیزه باشد.

وی افزود: به منظور ایجاد همین پاکیزگی و نظافت و پیشگیری از آلوده شدن مساجد، در دستورات دینی ما توصیه به ایجاد «مطهره» در محل ورود به مساجد شده است، مطهره همان محل قرار دادن کفش ها و زدودن آلودگی ها و گل و لای آن هاست؛ در برخی روایات تاکید شده است که مؤمنین هنگام ورود به مسجد، مراقبت لازم را به عمل آورند تا به هیچ عنوان آلودگی های محیط خارج را به داخل مسجد منتقل نکنند و این ها همه دلیل بر جایگاه و منزلت والای مسجد در دین اسلام است.

وی با اشاره به فرارسیدن ماه مبارک رمضان عنوان کرد: ماه رمضان ماه رحمت و غفران و ماه غبار روبی دل و جان است و چه بهتر که پیش از شروع این ماه عزیز، با غبارروبی مساجد، با اطمینان و آرامش در ماه خدا به منزل و ماوای او پناه ببریم و به شستشوی باطن بپردازیم.

آیت الله آل هاشم با اشاره به اینکه مسجد پایگاه اصلی حکومت پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) در ابلاغ رسالت و تداوم این راه است، ابراز داشت: مسجد، بهترین و مقدس ترین مکان برای ایجاد ارتباط و رازو نیاز با خداست، پس پاکیزگی و طهارت آن در هر زمان و از هر مکانی لازم تر است و چه زمانی ارزشمندتر و زیباتر از آغاز ماه رحمت و غفران الهی است که تمامی بندگان بر سر سفره خداوند بزرگ میهمان هستند.

غبارروبی مساجد گامی به سوی مهمانی خدا

امام جمعه موقت تبریز همچنین غبارروبی و پاکیزه کردن مساجد در آستانه ورود به ماه مبارک رمضان را بهانه خوبی برای رهایی از گناهان و آلودگی های باطن عنوان کرد و اظهار داشت: سزاوار است پاک و طاهر به میهمانی خدا برویم و به دور از هرگونه آلودگی و گناه، به غبارروبی دیوارها و چراغ های مسجد، شستن فرش‌ها و حیاط مسجد و گردگیری محراب و منبر بپردازیم که این‌ها، شستشویی در دریای بی کران مغفرت الهی برای گام برداشتن به سوی میهمانی خداست.

وی افزود: مسجد به عنوان کانون عبادت و تقوا، باید علاوه بر جذابیت معنوی، از جذابیت ظاهری نیز برخوردار باشد، بنابراین مساجد باید از سیمایی در خور صاحب خانه برخوردار باشند، عطرآگین و خوش بو کردن مساجد در کنار غبارروبی آن ها، یکی از آئین های شایسته تکریم مساجد در فرهنگ دینی و اخلاقی اسلام است.